B.A.R

 
 

foto opname tijdens Lest we forget. 
 
 
 
 

Welkom op de site van de BAR.

De verzameling die de leden van de BAR hebben van de eenheden uit de periode 1940-1945 is groot en divers, dit d.m.v. correcte uitbeelding van uniformen, uitrusting en voertuigen zijn wij een re-enactmentgroep die men graag ziet verschijnen. Wij geven les en uitvoering over deze geschiedenis in Nederland, met regelmaat van de klok aanwezig bij het opluisteren van bevrijdingsfeesten.

 

De vereniging heeft het doel tot in stand houden van de historische levende geschiedenis van de tweede Wereldoorlog (WWII), zowel in WWII Uniformen als in WWII voertuigen als in WWII wapens, vanaf 1939 tot en met 1945 in al zijn facetten. De vereniging heeft mede het doel tot in stand houden van de historische geschiedenis van het regiment South Staffordshire, 2nd Battallion, als onderdeel van 1st Airlanding Brigade.

 

Aansluitend hieraan de levende geschiedenis van de South Staffordshire (Prince of Wale`s) vanaf haar oorspronkelijke oprichting. Ook heeft de vereniging het doel tot in stand houden van historische levende geschiedenis van de beide Airborne Divisions uit het Amerikaanse leger, te weten 101st Airborne en 82nd Airborne Division van hun beide oorspronkelijke oprichting.

De legereenheden (zowel Engels als Amerikaans) die worden uitgebeeld zijn betrokken geweest in het midden en zuiden van Nederland, het gebied waar zich destijds o.a. operatie Market Garden heeft voltrokken.
   
     

 
 
 
 
 Foto genomen tijdens filmopname (schimmen van het vuur), met medewerking B.A.R. crew.

Na 31-12-2019 sluit deze Website

 

 
 
 
 
 

 


 

                                                                                                                                                          

                                                                                         

                                                                                            
                                                                     
                                                                          
                                                                 
Comments